Διαβητικό Χωριό

Από 12 έως 14 Νοεμβρίου ένα «χωριό» θα χτιστεί στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο Πεδίον του Άρεως. Ένα χωριό όπου στις γειτονιές του ο κόσμος θα μπορεί να μιλήσει με «συγχωριανούς» του και να ενημερωθεί για θέματα που τον απασχολούν.


Πρόκειται για το «Διαβητικό Χωριό» που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων καθώς και όλων των Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών που εμπλέκονται με το Σακχαρώδη Διαβήτη, με στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη, αλλά και των ενδιαφερόμενων σε θέματα που άπτονται του σακχαρώδους διαβήτη.
Με διαδραστικά παιχνίδια και δρώμενα οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν για θέματα που αφορούν το διαβήτη όπως Υπογλυκαιμία, Αυτοέλεγχος, Διατροφή, Άθληση, Ινσουλινοθεραπεία & αντλίες, θεραπείες – τεχνολογία κ.α.

Παράλληλα, στο γειτονικό ξενοδοχείο Park θα πραγματοποιούνται ομιλίες-ελεύθερη συζήτηση από ιατρούς και άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης θα γίνονται και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου καθώς και άλλες προληπτικού χαρακτήρα ενέργειες στους επισκέπτες.

Το «Ζωή Ζάχαρη» χαίρεται με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μια και η ανάγκη για πραγματική ενημέρωση, πρόληψη και επικοινωνία των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη με γιατρούς αλλά και ομοιοπαθείς είναι μεγάλη. Χρειάζεται να στηρίξουμε το «Διαβητικό Χωριό» και να περάσουμε όλοι μια βόλτα από αυτό συνδυάζοντας και μια βόλτα στο πάρκο, μια και το περπάτημα και η επαφή με τη φύση κάνουν καλό.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια